1999

Det begynte i de dager...

I 1999 tok jeg og Erik med oss våre to Nikon speilreflekskameraer og spleiset på en brukt mac samt to gamle kontorstoler og flyttet inn i et gryende arbeidsfellesskap i Ilsvikveien 22. Vår drømmejobb fantes enkelt og greit ikke, så da ble planen å skape vår egen.

2000

Coworking lenge før det het Coworking...

I år 2000 ble Atelier Ilsvika formalisert, etter at kunsthåndverker Brit Dyrnes hadde snakket om, og dratt i tråder for å skape et tverrfaglig arbeidsfellesskap i flere år.  Vi i Synlig synes det var topp å kunne få flere kolleger og særlig et tverrfaglig, kreativt miljø.

Vi stiftet Synlig design og foto som enkeltmannsforetak samme år – og svettet ganske mye når husleiekontrakten på 10 år skulle signeres!

2001?

Kunde nr. 1

Å etablere seg en kundeportefølje er enhver gründers store hodepine, og vår kunde nr 1 kom (ifølge fakturasystemet) fra vårt eget arbeidsfellesskap, nemlig kunsthådverker Brit Dyrnes. Vi er veldig stolte over at hun fortsatt er en våre mest trofaste kunder, og ikke minst takknemlige for alle oppdragene og eventyrene hun har gitt oss. Å fotografere hennes kreasjoner blir aldri en kjedelig oppgave da Brits kunstneriske uttrykk forandrer seg hele tiden.

2005?

Teknologiske nyvinnger

Mørkerom var en nødvendighet de første åra, før vi etterhvert heiv oss på utviklinga og investerte i et digitalkamera på 4 MB! Vanskelig å se for seg i dag…

2008

Økonomiske nedgangstider

Økonomiske nedgangstider har vi alltid merket i Synlig – markedsføringsbudsjettet til bedrifter er noe av det første som kuttes i when the going gets tough…  Men med mindre fokus på gründer-rollen og mer fokus på å “gnage på” – har Synlig overlevd den magre oppstartsperioden og flere økonomiske nedgangstider.

2012

Det vakre i det fæle...

Trondheim er byen vår, selv om ingen av oss faktisk bor her lengre – og museene i byen, NTNU, St. Olavs Hospital har vær blandt gjengangerne av offentlige kunder fra byen. Å fotografere Ringve etter brannen gjorde inntrykk på Erik, og det å få fotografere de gjenoppbygde rommene en stund etterpå  føltes veldig riktig. 

2014?

With a little help from our friends...

Vi synes det har vært stor stas å få hjelpe våre musikervenner og etterhvert andre musikere med design av CD-covre oppgjennom åra. Rundt 2010?? begynte LP-en å gjøre comeback og det var ekstra arti å endelig få designe et cover i så stort format!!

2016?

Avdelingskontor, Mumbai, India

Da Birgit tilbrakte et år i Mumbai, India, grep Kremmerhuset anledningen til å få fotografert sommerkolleksjonen sin på Juhu-beach! Birgit fikk også henge med når de etterpå dro på innkjøpsmesse i New Dehli! Erik på sin side fikk med seg et knippe av venner fra Atelier ilsvika når han dro nedover for dette oppdraget – så det ble en opplevelse for livet for mange! 

2018?

Trodde du droner ikke kan kræsje?

Da Powerrhouse ble bygd på Brattøra var det et bygg vi virkelig ønsket å fotografere, så Erik gikk dit på eget initiativ. Som mange fikk med seg klarte vi det som ikke skal gå an: å kræsje en drone. Droner har diverse anti-kræsj beskyttelse innebygd, men noe forstyrret i allefall vår drone da vi sendte den opp i atriumet på powerhouse så den smalt inn i veggen og føyk rette ned i “bakken”. Hell i uhellet var det kun dronen som tok skade av dette, den var til gjengjeld totalvrak. Men bildene av Powerhouse, som vi har tatt i flere omganger og med mer distanse etterhvert – har gått verden rundt. Siden bygget er så banebrytende i sin teknologi omtales det i magasiner, lærebøker og utallige presentasjoner.

2021

Vi tar sats og utvider!

Etter å ha delt kontor i 7-8 år, fikk noen rundt oss den lyse idéen om å slå oss sammen! Etter 21 år som Synlig design og foto følte vi tiden var inne til å bli sterkere, og få enda bredere fagkunnskap, så da tok vi sats, slo oss sammen med 3 flinke kolleger og ble til Infinitiv form og formidling.

Nå kan vi tilby profesjonell teksthjelp, animasjoner og filmproduksjon, illustrasjoner og produktdesign for å nevne noe. Det som ikke forandrer seg så mye, er oss personlig. Så det er fortsatt mulig å få en trøndersk nedpå og ærlig vurdering av dine markedsføringsbehov, fotojobber og designtjenester.Vi er fortsatt her, på samme sted – bare ta kontakt!