Omtrent sånn skjedde det…

En brukt mac på deling…

I 1999 tok jeg og Erik med oss våre to Nikon speilreflekskameraer og spleiset på en brukt mac samt to gamle kontorstoler og flyttet inn i et gryende arbeidsfellesskap i Ilsvikveien 22. Vår drømmejobb fantes enkelt og greit ikke, så da ble planen å skape vår egen i vårt eget firma Synlig design og foto.

I år 2000 ble Atelier Ilsvika formalisert, etter at kunsthåndverker Brit Dyrnes hadde snakket om, og dratt i tråder for å skape et tverrfaglig arbeidsfellesskap i flere år.  Vi i Synlig synes det var topp å kunne få flere kolleger og særlig et tverrfaglig, kreativt miljø, så vi flyttet vårt nystiftede firma rett inn – og svettet ganske mye når husleiekontrakten på 10 år skulle signeres!

Kunde nr. 1

Å etablere seg en kundeportefølje er enhver gründers store hodepine, og vår kunde nr 1 kom (ifølge fakturasystemet) fra vårt eget arbeidsfellesskap, nemlig kunsthådverker Brit Dyrnes. Vi er veldig stolte over at hun fortsatt er en våre mest trofaste kunder, og ikke minst takknemlige for alle oppdragene og eventyrene hun har tatt oss med på. Å fotografere hennes kreasjoner blir aldri en kjedelig oppgave da Brits kunstneriske uttrykk utvikler seg hele veien.

With a little help from our friends…

Takket våre musikervenner fikk vi tidlig oppdrag med å designe CD-covre. Etterhvert som profesjonaliteten i begge leire utviklet seg kom flere av jobbene direkte fra plateselskapene. Etterhvert har det blitt over 30 CD-covre, og til og med noen LP-album de siste åra.

Byggene i byen

Trondheim er byen vår, og og St. Olavs Hospital, museene i byen og NTNU har vært blandt gjengangerne av offentlige kunder fra Trondheim.

Da sykehuset gjennomgikk en stor ombygging, fikk vi det litt spesielle oppdraget å “gjennomfotografere” byggene underveis. Arkitekturbilder fra de nye byggene – og særlig hagene og atriumene var en oppgave Erik var glad for.

Hos NTNU er det verdt å trekke fram samarbeidet med Discovery NTNU som i tillegg til å ha vart i en årrekke, har gitt oss et interessant innblikk i hva som rører seg på teknologigründer-fronten.

Å fotografere Ringve musikkmuseum etter brannen i 2015 gjorde et sterkt inntrykk, og det å få fotografere de gjenoppbygde rommene en stund etterpå føltes veldig riktig. 

Avdelingskontor i Mumbai, India

Kremmerhuset as var en viktig kunde i mange år, og da Birgit tilbrakte et år i Mumbai, India, grep Kremmerhuset anledningen til å få fotografert sommerkolleksjonen sin på Juhu-beach! Birgit fikk også henge med når de etterpå dro på innkjøpsmesse i New Dehli! Erik på sin side fikk med seg et knippe av venner fra Atelier ilsvika når han dro nedover for dette oppdraget – så det ble en opplevelse for livet for mange! 

Å kræsje en drone…

Da Powerhouse ble bygd på Brattøra var det et bygg vi virkelig ønsket å fotografere, så Erik gikk dit på eget initiativ. Som mange fikk med seg klarte vi det som ikke skal gå an: å kræsje en drone. Droner har diverse anti-kræsj beskyttelse innebygd, men noe forstyrret i allefall vår drone da vi sendte den opp i atriumet på Powerhouse så den smalt inn i veggen og føyk rett ned i “bakken”. Hell i uhellet var det kun dronen som tok skade av dette, men den var til gjengjeld totalvrak.
Utrolig nok har det vært verdt det, for bildene av Powerhouse, som vi har tatt i flere omganger og med mer distanse etterhvert – har gått verden rundt. Siden bygget er så banebrytende i sin teknologi omtales det i magasiner, lærebøker og utallige presentasjoner. Nylig var Erik & dronen i Porsgrunn, hvor et splitter nytt Powerhouse står ferdig.

Nye tider, nye koster, ny satsning!

Etter å ha delt kontor her på Atelier Ilsvika med illustratør Ane Nordvik Hasselberg, tekstforfatter Per Steinar Moen og produktdesigner Tarje Skjefstad  i 7-8 år, fikk vi ifjor den lyse idéen om å slå oss sammen! Etter 21 år som Synlig design og foto følte vi tiden var inne til å bli sterkere, og få enda bredere fagkunnskap, så på nyåret 2021 tok vi sats og slo oss sammen til Infinitiv form og formidling.

Nå kan vi tilby profesjonell teksthjelp, animasjoner og filmproduksjon, illustrasjoner og produktdesign for å nevne noe. Det som ikke forandrer seg så mye, er oss personlig. Så det er fortsatt mulig å få en trøndersk nedpå og ærlig vurdering av dine markedsføringsbehov, fotojobber og designtjenester. Vi er fortsatt her, på samme sted – bare ta kontakt!