Foto Powerhouse brattøra –
og kunsten å krasje en drone

Har spent fulgt med på at Powerhouse Brattøra er blitt bygd, og det nærmer seg rakst ferdigstillelse. Da jeg er en ivrig arkitektur fotograf tok jeg meg en tur for å se om det var mulighet for noen bilder til tross for at bygget ikke er helt ferdig.

Og det var det jo, kom rett opp til senteret av bygget når jeg tok heisen opp fra parkeringskjelleren. Og med den ovale formen på det åpne rommet inne i bygget var det jo mulighet for mange stilige bilder. Jeg hadde jo i utganspunktet bare tenkt å se, men ble veldig ivrig og revet med, hentet derfor kameraet og fikk flere gode bilder. Og det var her jeg gjorde en tabbe, jeg må jo prøve å få noe bilder med dronen også.

Dette var en tabbe på flere måter, jeg hadde ikke spurt om lov – her må jeg beklage så mye, dette er noe jeg alltid gjør, men som sagt jeg ble revet med. Det andre jeg oppdaget var at det var dårlig GPS dekning nede i gårdsplassen, for det tredje var jeg jo omringet av mange elektriske signaler, taket var jo fullt av solceller..

Så det som skjedde var at jeg tok av uten GPS signal først, men denne kom på ganske fort da jeg fløy opp, fikk tatt noen flotte bilder, men ønsket å gå ned i hulrommet igjen for å ta noen detaljer, det var da det skjedde. Dronen begynte plutselig å dra til den ene siden, fikk litt panikk og prøvde å forte meg å lande, men den økte heller farten og dro rett sidelengs og rett i veggen. Heldigvis påførte jeg ikke bygget noen skader, så for meg et sekund de overskriftene i avisen, fotograf påførte powerhouse skader for hundretusener….. Men dronen ble naturligvis totalvrak og jeg sto igjen som et spørsmålstegn.

Dronen har jo fullt av sensorer slik at den skal unngå å krasje i ting, så hvordan kunne dette skje? Kan jo være på grunn av dårlig GPS dekning, men den skal jo kunne flys uten dekning så stiller meg tvilende til det, skulle tro at anti krasj systemet ville fungert også hvis det var noe med det. Så eneste forklaring jeg kan komme med at den ble forstyrret av noen av egenskapene til huset, fullt av solcellepaneler og elektronikk som det er for å gjøre det til en null utslipps hus.

Så hva sitter jeg igjen med, en kunst drone, dårlig samvittighet, litt ny lærdom og noen gode bilder. Håper Snøhetta og Entra ikke blir alt for sure på meg…

Ta kontakt ved behov for fotograf